Staż programisty
2 posters
:: Projekt "Madagaskar" :: 4.INNE :: 2.Pozostałe wątki
Strona 1 z 1
Staż programisty
To jest mój pierwszy post na forum, także chciałem wszystkich przywitać
Mam pytanie, czy posiadając wiedzę z warsztatów Madagaskaru (po wykonaniu wszystkich), oraz ogarnięciu baz danych (np. sql), jestem w stanie dostać się na staż do jakiejś firmy na staż programisty? Miasto dla mnie nie ma większego znaczenia, lecz najchętniej wybrałbym Wrocław lub Łódź. Nie myślę, też o nie wiadomo jakich zarobkach, wybierając staż np. 3 miesiące byłbym w stanie przyjąć taką ofertę, żeby wynagrodzenie pokryło koszt dojazdu do miejsca pracy. Pozdrawiam
Mam pytanie, czy posiadając wiedzę z warsztatów Madagaskaru (po wykonaniu wszystkich), oraz ogarnięciu baz danych (np. sql), jestem w stanie dostać się na staż do jakiejś firmy na staż programisty? Miasto dla mnie nie ma większego znaczenia, lecz najchętniej wybrałbym Wrocław lub Łódź. Nie myślę, też o nie wiadomo jakich zarobkach, wybierając staż np. 3 miesiące byłbym w stanie przyjąć taką ofertę, żeby wynagrodzenie pokryło koszt dojazdu do miejsca pracy. Pozdrawiam
Kuberson- Liczba postów : 4
Re: Staż programisty
Wszystko zależy od wymagań przyszłego pracodawcy. Jedni wolą, gdy przyszły stażysta posiada nieco więcej wiedzy niż podstawy, a Madagaskar na razie uczy podstawy podstaw. Ciężko Ci będzie znaleźć staż. Musisz wykazać się czymś więcej. Pisz jakieś programy, nie ważne jakie, ale zawsze coś.
michupl22- Lider Infrastruktury "Madagaskaru"
- Liczba postów : 142
W takim razie, jak ciężko będzie znaleźć staż po samych warsztatach i nauczeniu się korzystania z baz danych, co dalej robić? Mam na myśli, czy poznawać jakąś inną technologię, inny język czy pisać pisać i jeszcze raz pisać w C#. Zaliczyłem dopiero 5 warsztatów, ale ukończyłem już kolejne 4, więc myślę, że do końca września powinienem dotrzeć do ostatnich warsztatów. Chciałbym już teraz wiedzieć, na czym skupić się, ponieważ dopiero skończyłem liceum i mam mętlik w głowie, czy iść na studia zaoczne czy wstrzymać się i spróbować swoich sił w programowaniu. Muszę niedługo określić się, bo nie chcę stać w miejscu, wolę rozwijać się, a kierunek programowania przypadł mi do gustu i sprawia mi przyjemność
Kuberson- Liczba postów : 4
Zależy na jakie chcesz iść studia. Słyszałem, że na politechnice dobrze uczą i warto tam się uczyć. Na zwykłych poznasz tylko podstawy. Najlepiej jest samemu się uczyć i pisać programy. Taka osoba szybciej dostanie pracę niż ta, która jest "zapchna" tylko teorią. Choć nie mówię, że masz całkowicie rzucić studia. Wykształcenie również trzeba mieć.
michupl22- Lider Infrastruktury "Madagaskaru"
- Liczba postów : 142
Similar topics
» Ścieżka programisty
» Od testera oprogramowania do programisty
» Propozycja niezależnej ŚCIEŻKI ROZWOJU PROGRAMISTY
» Ciekawy materiał - dobre praktyki programisty wg Microsoft
» Od testera oprogramowania do programisty
» Propozycja niezależnej ŚCIEŻKI ROZWOJU PROGRAMISTY
» Ciekawy materiał - dobre praktyki programisty wg Microsoft
:: Projekt "Madagaskar" :: 4.INNE :: 2.Pozostałe wątki
Strona 1 z 1