Wycofuję się z linii 80% wyszkolenia Studentów Warsztatów
+2
Borixon911
koszmarek
6 posters
Strona 1 z 1
Cześć
Jakiś czas temu wdrożyliśmy eksperymentalnie tzw. linię 80% wyszkolenia Studentów warsztatów.
Ten koncept polegał na tym, że Studenci którzy mieli zaliczone minimum 80% (aktualnie) opublikowanych warsztatów nie mieli narzucanego obowiązkowego terminu kolejnego warsztatu. Intencje tej zmiany organizacyjnej mieliśmy takie, aby Ci uczestnicy (którzy wykazali swoją determinację zaliczając większość laborek) byli w strefie samodyscypliny w szkoleniu z kolejnych warsztatów.
Muszę się wycofać (i właśnie to robię) z tej zmiany organizacyjnej m.in z powodów:
Nowa (opisywana tu) zmiana (czyli wycofanie się z linii 80% wyszkolenia) obowiązuje od teraz, tzn wszyscy uczestnicy mający zaliczony warsztat 15+ (oprócz tych co zaliczyli ostatnie w17) mają wyznaczony termin zaliczenia kolejnej laborki na 31 stycznia 2016 (pełne 2 kolejne miesiące) licząc od teraz.
Jeżeli macie jakieś uwagi, sugestie to piszcie proszę w tym wątku
pozdrawiam !
Jakiś czas temu wdrożyliśmy eksperymentalnie tzw. linię 80% wyszkolenia Studentów warsztatów.
Ten koncept polegał na tym, że Studenci którzy mieli zaliczone minimum 80% (aktualnie) opublikowanych warsztatów nie mieli narzucanego obowiązkowego terminu kolejnego warsztatu. Intencje tej zmiany organizacyjnej mieliśmy takie, aby Ci uczestnicy (którzy wykazali swoją determinację zaliczając większość laborek) byli w strefie samodyscypliny w szkoleniu z kolejnych warsztatów.
Muszę się wycofać (i właśnie to robię) z tej zmiany organizacyjnej m.in z powodów:
- niestety zbyt wielu uczestników osiągających poziom 80% przestało zaliczać kolejne laborki :p ;
- główny powód - od stycznia ruszamy z produkcją kolejnych laborek w18+ (pod przewodnictwem nowego lidera gałęzi szkoleniowej). Będziemy w związku z tym potrzebowali jak najwięcej uczestników mających zaliczony komplet warsztatów, aby choć część z nich wspierała nas w produkcji nowych materiałów szkoleniowych (choćby opiniując ich jakość na forum). Takie wsparcie będzie nam potrzebne ze strony wszystkich uczestników (niezależnie od tego ile laborek zaliczyli) ale choćby minimalne uczestnictwo w produkcji os. co zaliczyli komplet laborek będzie dla nas dodatkowym wsparciem.
Nowa (opisywana tu) zmiana (czyli wycofanie się z linii 80% wyszkolenia) obowiązuje od teraz, tzn wszyscy uczestnicy mający zaliczony warsztat 15+ (oprócz tych co zaliczyli ostatnie w17) mają wyznaczony termin zaliczenia kolejnej laborki na 31 stycznia 2016 (pełne 2 kolejne miesiące) licząc od teraz.
Jeżeli macie jakieś uwagi, sugestie to piszcie proszę w tym wątku
pozdrawiam !
koszmarek- Lider grupy "Madagaskar"
- Liczba postów : 596
Zgadzam się w 100% z decyzją Koszmarka. Brak tego wymogu może rozleniwiać Madagaskarowiczów .
Sam zabrałem się jakiś czas temu za W 17 i nadal go nie ukończyłem. Powodem było to że miałem kilka rozmów kw. i musiałem sie do nich ostro przygotowywać. Jak bede miał chwile to na pewno to ogarne i oczywiście włączę się w niektóre akcje - bo to dla mnie czysta przyjemność.
Pozdrawiam
Sam zabrałem się jakiś czas temu za W 17 i nadal go nie ukończyłem. Powodem było to że miałem kilka rozmów kw. i musiałem sie do nich ostro przygotowywać. Jak bede miał chwile to na pewno to ogarne i oczywiście włączę się w niektóre akcje - bo to dla mnie czysta przyjemność.
Pozdrawiam
Borixon911- Liczba postów : 90
Re: Wycofuję się z linii 80% wyszkolenia Studentów Warsztatów
Decyzja dobra. Składnia do większej pracy, przede wszystkim do pracy
Co do rozmów to sam własnie przeczhodze ten etap i znam ten ból.
Co do rozmów to sam własnie przeczhodze ten etap i znam ten ból.
coffeina- Lider Produkcji Warsztatów "Madagaskaru"
- Liczba postów : 96
Też uważam że to dobry pomysł.
PS. Koledzy może pochwalcie się na forum jak Wam poszło na tych rozmowach Myślę że wiele osób z chęcią poczyta
PS. Koledzy może pochwalcie się na forum jak Wam poszło na tych rozmowach Myślę że wiele osób z chęcią poczyta
baklazan- Liczba postów : 10
Komu będzie zależało to i tak zaliczy te warsztaty.
Najważniejsze to podejmować decyzje i być w nich konsekwentnym.
Najważniejsze to podejmować decyzje i być w nich konsekwentnym.
michupl22- Lider Infrastruktury "Madagaskaru"
- Liczba postów : 142
Jestem zupełnie odmiennego zdania Michu :pmichupl22 napisał:Najważniejsze to podejmować decyzje i być w nich konsekwentnym.
Konsekwencja w projektach IT (w dynamicznie zmieniającej się sytuacji w Internecie) nas zabije :p, tu potrzebna jest nieustanna korekta kursu, ... nie możemy walić bez zmiany kursu stakiem "Madagaskar" w przysłowiową górę lodową tylko dlatego to, że już podjęliśmy wcześniej jakąś decyzję i teraz musimy być w niej konsekwentni.
... gdyż well, uważam że linia 80% była moją nietrafioną decyzją.
pozdr !
koszmarek- Lider grupy "Madagaskar"
- Liczba postów : 596
Ale takie zmiany decyzji świadczą również o organizacji projektu.
michupl22- Lider Infrastruktury "Madagaskaru"
- Liczba postów : 142
Osobiście zwolniłbym osoby, które tworzą warsztaty bo poświęcają już wystarczająco czasu, a rozwiązanie i tak znają. Na razie za wcześnie na ocenę tej decyzji. Ruszajmy w nowym roku, bo szkoda robić przestój.
Nemiz- Liczba postów : 39
Similar topics
» Aktualizacja listy studentów
» Zmiana formuły warsztatów od w17
» Lider Produkcji Warsztatów - coffeina
» (zakończony) Dogadujemy NOWĄ FORMUŁĘ PRODUKCJI WARSZTATÓW.
» mamy lidera kolejnej gałęzi - PRODUKCJI WARSZTATÓW
» Zmiana formuły warsztatów od w17
» Lider Produkcji Warsztatów - coffeina
» (zakończony) Dogadujemy NOWĄ FORMUŁĘ PRODUKCJI WARSZTATÓW.
» mamy lidera kolejnej gałęzi - PRODUKCJI WARSZTATÓW
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: