Premierowe ogłoszenie na tablicy
2 posters
Strona 1 z 1
Premierowe ogłoszenie na tablicy
Witajcie
Większość z Was zauważyła, że zaliczyłem poważną wtopę w zeszłym tygodniu (związaną z wysyłką ostatniego broadcastu w jawnych kopiach). Bardzo wszystkich za to przepraszam.
Postaram się teraz (w najbliższych tygodniach) poprawić standard rozsyłania broadcastów.
Po pierwsze:
Wszelkie ogłoszenia (kierowane dla całego zespołu) będą pojawiały się w tym wątku ("TABLICA OGŁOSZEŃ"). Wg mnie ma to tą zaletę, że każdy będzie miał teraz możliwość ewentualnie rozkręcić dyskusję dot. każdego ogłoszenia. Uprawnienia do umieszczania ogłoszeń w tej tablicy będą mieli: lider "Madagaskaru" (czyli ja) oraz liderzy poszczególnych gałęzi (aktualnie Stravi, tomtom a wkrótce pojawią się nowi) , ale każdy będzie mógł na forum ustosunkować się do każdego ogłoszenia.
Po drugie:
Nie wiem jeszcze czy każde ogłoszenie w tej tablicy będzie dodatkowo anonsowane mailem, ale na pewno każdy taki mail będzie rozsyłany tylko przez lidera projektu , oraz taki mailing będzie rozsyłany dedykowanym modułem newslettera który oferuje serwer tego forum (oraz systemowo gwarantuje rozsyłanie newslettera w ukrytych kopiach). Jeżeli więc lider gałęzi umieści tu ogłoszenie oraz będzie mu zależało na szybkim włączeniu się całego zespołu w jakąś akcję, to wtedy mi wysyła treść anonsu do lidera projektu, z prośbą o rozesłanie go mailem do uczestników poprzez moduł forumowego newslettera.
To by było na tyle. Piszcie proszę co myślicie, ja w razie czego skoryguję tą procedurę.
Większość z Was zauważyła, że zaliczyłem poważną wtopę w zeszłym tygodniu (związaną z wysyłką ostatniego broadcastu w jawnych kopiach). Bardzo wszystkich za to przepraszam.
Postaram się teraz (w najbliższych tygodniach) poprawić standard rozsyłania broadcastów.
Po pierwsze:
Wszelkie ogłoszenia (kierowane dla całego zespołu) będą pojawiały się w tym wątku ("TABLICA OGŁOSZEŃ"). Wg mnie ma to tą zaletę, że każdy będzie miał teraz możliwość ewentualnie rozkręcić dyskusję dot. każdego ogłoszenia. Uprawnienia do umieszczania ogłoszeń w tej tablicy będą mieli: lider "Madagaskaru" (czyli ja) oraz liderzy poszczególnych gałęzi (aktualnie Stravi, tomtom a wkrótce pojawią się nowi) , ale każdy będzie mógł na forum ustosunkować się do każdego ogłoszenia.
Po drugie:
Nie wiem jeszcze czy każde ogłoszenie w tej tablicy będzie dodatkowo anonsowane mailem, ale na pewno każdy taki mail będzie rozsyłany tylko przez lidera projektu , oraz taki mailing będzie rozsyłany dedykowanym modułem newslettera który oferuje serwer tego forum (oraz systemowo gwarantuje rozsyłanie newslettera w ukrytych kopiach). Jeżeli więc lider gałęzi umieści tu ogłoszenie oraz będzie mu zależało na szybkim włączeniu się całego zespołu w jakąś akcję, to wtedy mi wysyła treść anonsu do lidera projektu, z prośbą o rozesłanie go mailem do uczestników poprzez moduł forumowego newslettera.
To by było na tyle. Piszcie proszę co myślicie, ja w razie czego skoryguję tą procedurę.
koszmarek- Lider grupy "Madagaskar"
- Liczba postów : 596
Re: Premierowe ogłoszenie na tablicy
Dobry pomysł, pomoże to rozkręcić aktywnośc uczestników i powinno wzbudzić większe zainteresowanie. Jak dotąd wydawało mi się, że jestem biernym odbiorcą tylko. No chyba, że napisałem mailaWszelkie ogłoszenia (kierowane dla całego zespołu) będą pojawiały się w tym wątku ("TABLICA OGŁOSZEŃ"). Wg mnie ma to tą zaletę, że każdy będzie miał teraz możliwość ewentualnie rozkręcić dyskusję dot. każdego ogłoszenia. napisał:
Mam nadzieje, że się mylę, ale czy to nie doprowadzi do sytuacji w której skrzynka odbiorcza użytkownika forum będzie spamowana ?Nie wiem jeszcze czy każde ogłoszenie w tej tablicy będzie dodatkowo anonsowane mailem, ale na pewno każdy taki mail będzie rozsyłany tylko przez lidera projektu , oraz taki mailing będzie rozsyłany dedykowanym modułem newslettera napisał:
coffeina- Lider Produkcji Warsztatów "Madagaskaru"
- Liczba postów : 96
Gorzej :p - anons nie będzie szedł na skrzynkę odbiorczą forum, ale będzie szedł (modułem newslettera z forum) na skrzynkę mailową uczestnika (na konto @gmail). Dlatego będę starał się dodatkowo anonsować (newsletterem) tylko część ogłoszeń z tej tablicy (te które uznam za krytyczne). Tak było do tej pory, ale moduł newslettera zabezpieczy systemowo przed ujawnianiem mailowej listy odbiorców.coffeina napisał:Mam nadzieje, że się mylę, ale czy to nie doprowadzi do sytuacji w której skrzynka odbiorcza użytkownika forum będzie spamowana ?
koszmarek- Lider grupy "Madagaskar"
- Liczba postów : 596
koszmarek napisał:Gorzej :p - anons nie będzie szedł na skrzynkę odbiorczą forum, ale będzie szedł (modułem newslettera z forum) na skrzynkę mailową uczestnika (na konto @gmail). Dlatego będę starał się dodatkowo anonsować (newsletterem) tylko część ogłoszeń z tej tablicy (te które uznam za krytyczne). Tak było do tej pory, ale moduł newslettera zabezpieczy systemowo przed ujawnianiem mailowej listy odbiorców.coffeina napisał:Mam nadzieje, że się mylę, ale czy to nie doprowadzi do sytuacji w której skrzynka odbiorcza użytkownika forum będzie spamowana ?
A chyba, że tak Jeśli tak to spoko.
coffeina- Lider Produkcji Warsztatów "Madagaskaru"
- Liczba postów : 96
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: