Kalkulator wyceny okien i drzwi drewnianych w C#
2 posters
:: Projekt "Madagaskar" :: 4.INNE :: 1.C#: ogólnie
Strona 1 z 1
Kalkulator wyceny okien i drzwi drewnianych w C#
Witam was,
Dostałem od szefa zadanie zaprogramowania kalkulatora wyceny okien i drzwi drewnianych. Aplikacja ta miałaby być umieszczona na stronie internetowej. Zastanawiam się jednak jaki język wybrać. Czy PHP czy ASP.NET C#. Ten drugi lepiej znam, ale nie znam technologii ASP.NET, a znowu PHP to tylko słabe podstawy. Mam po prostu mniej doświadczenia z tym językiem. Oczywiście tak czy siak to muszę się podszkolić. Mam do was pytanie. Czy znajomość C# na poziomie 15 warsztatów ułatwi mi naukę ASP.NET i w jakim stopniu jest to skomplikowane? Czy sprostam zadaniu używając C# czy lepiej od razu przejść na PHP. Strona jest co prawda oparta na WordPress, ale mam zamiar stworzyć do tego całkowicie osobną.
Dostałem od szefa zadanie zaprogramowania kalkulatora wyceny okien i drzwi drewnianych. Aplikacja ta miałaby być umieszczona na stronie internetowej. Zastanawiam się jednak jaki język wybrać. Czy PHP czy ASP.NET C#. Ten drugi lepiej znam, ale nie znam technologii ASP.NET, a znowu PHP to tylko słabe podstawy. Mam po prostu mniej doświadczenia z tym językiem. Oczywiście tak czy siak to muszę się podszkolić. Mam do was pytanie. Czy znajomość C# na poziomie 15 warsztatów ułatwi mi naukę ASP.NET i w jakim stopniu jest to skomplikowane? Czy sprostam zadaniu używając C# czy lepiej od razu przejść na PHP. Strona jest co prawda oparta na WordPress, ale mam zamiar stworzyć do tego całkowicie osobną.
michupl22- Lider Infrastruktury "Madagaskaru"
- Liczba postów : 142
Re: Kalkulator wyceny okien i drzwi drewnianych w C#
Jesli wybierzesz MVC to zdecydowanie zbyt niska wiedza jak na ta platforme, lecz do zrobienia. W Web formsach moze bys sobie jeszcze poradzil, ale coraz rzadziej ich sie praktykuje. Nie napisales o tym, jak bardzo projekt ma byc rozbudowany i ile masz na to czasu, a to duzo definiuje. Moim zdaniem w PHP bedzie latwiej, ale niekoniecznie lepiej
Fores- Liczba postów : 73
Niestety. Niewiedza ludzi, a szczególnie szefostwa spowodowała, że czas na wykonanie projektu wynosi nie więcej jak 3 miesiące. Co do jego rozbudowy. Nie jestem w stanie powiedzieć, bo ja się nie znam na oknach i drzwiach drewnianych, a na plan od ludzi orientujących się w branży czekam od początku roku.
michupl22- Lider Infrastruktury "Madagaskaru"
- Liczba postów : 142
Nie wiem czy ktokolwiek Ci odpowie tutaj na to pytanie. Obecnie przerobione warsztaty nie przedstawiają choćby połowy potrzebnego minimum znajomości języka, aby zająć się webówką. Sam musisz zdecydować i ocenić swoje umiejętności.
Fores- Liczba postów : 73
:: Projekt "Madagaskar" :: 4.INNE :: 1.C#: ogólnie
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: