Paint w konsoli
2 posters
:: Projekt "Madagaskar" :: 4.INNE :: 2.Pozostałe wątki
Strona 1 z 1
Paint w konsoli
Witam Szanowni Państwo
Chciałbym przedstawić mój skromny program konsolowy którego opis znajduje się w tytule tego wątku. Głównie chciałbym was prosić o porady dotyczące tego co robię źle, co można by było zrobić lepiej i czy w ogóle zarys tego co zrobiłem ma jakiś sens czy wszystko do kosza i od nowa. Uprzedzam, że nie posiadam zbyt zaawansowanej wiedzy dlatego też starałem się wykorzystać to co wiem i zrobić z tego mniejszego lub większego potworka. Poniżej umieszczę jeszcze mały opis czego tam szukać :
http://www.filedropper.com/kopiaconsolemapscreator
Tak więc liczę na krytykę
Pozdrawiam
Marek
Chciałbym przedstawić mój skromny program konsolowy którego opis znajduje się w tytule tego wątku. Głównie chciałbym was prosić o porady dotyczące tego co robię źle, co można by było zrobić lepiej i czy w ogóle zarys tego co zrobiłem ma jakiś sens czy wszystko do kosza i od nowa. Uprzedzam, że nie posiadam zbyt zaawansowanej wiedzy dlatego też starałem się wykorzystać to co wiem i zrobić z tego mniejszego lub większego potworka. Poniżej umieszczę jeszcze mały opis czego tam szukać :
- .ddl - odpowiada za zapis/odczyt pliku, główne klasy związane z plikiem
- Menu.cs - wszystko związane z wyświetlaniem menu wyboru
- Program.cs - główny plik, wszystko związane z rysowaniem po okienku konsoli
http://www.filedropper.com/kopiaconsolemapscreator
Tak więc liczę na krytykę
Pozdrawiam
Marek
Astrocyt- Liczba postów : 16
Re: Paint w konsoli
Na poczatek:
- Kazda klasa powinna byc w osobnym pliku. Plik powinien nazywac sie tak jak klasa. Czyli zamiast pliku Class1.cs z kilkoma klasami, powinienes miec pliki: Point.cs, Pixel.cs Map.cs, IOMapOperations.cs (o tej to ponizej)
- Dobra praktyka jest nie nazywanie nazw klas od litery "I". Jest to zarezerwowane dla interfejsow. Oczywiscie nikt zlego nie powie, ale lepiej sie zarzadza takim kodem gdzie jest t respektowane.
- Kod:
"{X: " + X + " Y: " + Y + "}";
- Kod:
public ConsoleColor color { get; private set; }
Fores- Liczba postów : 73
:: Projekt "Madagaskar" :: 4.INNE :: 2.Pozostałe wątki
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: